LOJİSTİK

...

 Adana, Türkiye’nin Önemli Lojistik Merkezlerinden Biridir...

Üretim için gerekli olan hammaddelerin sağlanması ve üretilen ürünlerin tüketicilere ulaştırılabilmesi açısından limanlar, havalimanları, demir ve karayolları gibi geniş bir ulaşım ağına sahiptir.

...

Karayoluyla Ulaşım

İç Anadolu’yu Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu’ya bağlayan E-90 otobanı ve D-400 karayolu Adana’dan geçmektedir. Adana İlinden batıda Mersin, doğuda Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, kuzeyde Aksaray, Niğde, Kayseri ve güneyde Hatay iline bağlayan otoyol geçmektedir.

...

Demir Yoluyla Ulaşım

İlk demir yolu bağlantısıyla 1860’larda tanışan Adana bugün pek çok kente demir yoluyla bağlanmış durumdadır. Demiryolu ilin Pozantı, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan ve Karaisalı ilçesi sınırlarından geçmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında tren seferleri düzenlemekte Avrupa ve kuzey ülkeleri, orta doğu ve güney doğu ülkeleri ile her türlü demir yolu taşımacılığı ve işbirliği ile İskenderun ve Mersin limanlarında RO-RO Konteyner taşımacılığı ve nakliyatı yapılmaktadır. 1634 km. ana hattı ile 298 km. tali hattı olmak üzere toplam 1932 km.'lik demir yoluna sahiptir.

ORTADOĞUYA AÇILAN KAPI

...

Deniz Yoluyla Ulaşım

Adana, Türkiye’nin en büyük limanlarından olan Mersin Uluslararası Limanı’na 80 km, Limak Port İskenderun Limanı’na ise 135 km mesafededir.

Mersin Internetional Port (IMP): Mersin Uluslararası Limanı Türkiye'nin en büyük dış ticaret limanıdır. İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ithalat ve ihracat kapısı ve Orta Doğu Ülkelerinin transit merkezi konumundadır. 2016'da dünyanın en büyük konteyner limanları arasında 95'nci sırada yer alan MIP, Türkiye'de lokal yük hacmiyle birinci, toplam konteyner hacmiyle ikinci konvansiyonel yük hacminde ise lider konumdadır.

Limandaki zengin imkânlar sayesinde, her türlü kargo çeşitlerine; konteyner, genel kargo, proje kargo, Ro-Ro, kuru dökme yük ve sıvı dökme yük, yolcu, gemiden konteynere direkt dökme yük hizmetleri verilmektedir. MIP, tüm liman hizmetlerini aynı sahada verebilen Türkiye’deki çok amaçlı en büyük limandır. 21 adet rıhtım bulunan limanda, büyüklüğüne göre aynı anda 30'a yakın gemiye yükleme - boşaltma hizmeti verilebilmektedir. Yılda  30 milyon tonun üzerinde yük elleçlenmektedir. MIP'de 40-65 ton kapasteli 12 adet ayaklı köprülü vinç ve 100-150 ton kapasiteli 5 adet mobil liman vinci bulunmaktadır.

Limak Port İskenderun Limanı: İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ithalat ve ihracat kapısı görevini üstlen ve Türkiye’nin en işlek limanlarından birisi olan Limak Port İskenderun Limanı Adana’ya 134 Km uzaklıkta bulunmaktadır. Mersin’den Şırnak’a, Malatya’dan Kilis’e kadar geniş bir bölgenin sanayicileri ve ihracatçıları için önemli ve avantajlı bir limandır. Ayrıca başta Kuzey Irak olmak üzere Orta Doğu’nun transit ticareti için büyük önem arz etmektedir.

...

Havayoluyla Ulaşım

Adana Şakirpaşa Havalimanı: Adana’dan yurtdışında 12 noktaya, yurtiçinde 8 noktaya direk uçuş bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan havalimanına taksi veya toplu taşıma araçları ile ulaşım son derece kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

Çukurova Bölgesel Havalimanı: 12 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı devam etmektedir. Adana ve Mersin’in ortak kullanacağı Çukurova Bölgesel Havalimanı sayesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya direk uçuşlar yapılabilecektir.